Szerelem

Az internet is tehet arról, ha rosszabb a szex

Egy friss tanulmány szerint a brit népesség szexuális élete sokkal kevésbé aktív, mint a korábbi években. A visszaesés a 25 évnél idősebbeknél, a házasoknál és az egy háztartásban élőknél a legnagyobb. De vajon a brit átlag a magyarokra is igaz?

Az Independent számolt be arról a kutatásról, amit a londoni School of Hygiene and Tropical Medicine végzett, több mint 34 ezer, 16 és 44 év közötti férfi és nő bevonásával. Azokat vizsgálták, akik 1991-ben, 2001-ben és 2012-ben is részt vettek a szexuális attitűdöket és életmódot vizsgáló nemzeti felmérésben. A végeredmény szerint 2001 és 2012 között figyelhető meg az általános csökkenés az együttlétek számában.

fotó: iStock.com/Olena Yakobchuk

fotó: iStock.com/Olena Yakobchuk

Összességében elmondható, hogy azok aránya, akik azt nyilatkozták, hogy egy hónapon belül nem volt részük szexuális aktusban, az első és a második időpont között csökkent – a nők esetében 28,5%-ról 23%-ra, a férfiaknál 30,9%-ról 26%-ra.

A felmérés szerint erre van magyarázat is: a gyengébb szexuális életért az internet és a rohanó, modern élet a felelős. De a csökkenést idézi előaz érintett emberek életkora és családi állapota, a modern élet okozta stressz és elfoglaltság, illetve a munkával, családdal és szabadidővel való folyamatos zsonglőrködés. Szakértők azt mondják, hogy a digitális korban az élet lényegesen bonyolultabb, mint a korábbi évtizedekben, és ez nem csak a britekre, hanem az egész világra igaz.