Kultúra

A kismamáknak is szükségük van „én-időre”

A fővárosi Magdolna utcai Én-Idő Központról szól a Kossuth Rádió nagy múltú Vendég a háznál című műsorának hétfői adása.

A Mohácsi Edit-szerkesztette hétfői adásban szó lesz arról, hogy a központ nem csak menekülőhely – és nem csak rászoruló kismamáknak. Ezen a helyen kisgyermekes szülők lehetnek együtt, kávézhatnak, horgolhatnak, előadásokat hallgathatnak a nevelésről. A résztvevők életmentőnek nevezik a lehetőséget, és sokan vidékről is eljönnek hetente akár többször is. Mindezt ingyenesen vehetik igénybe.

A műsor minden nap 11.32-kor kezdődik. Az adás élőben itt hallgatható meg.

screenshot-www.mediaklikk.hu-2019.05.19-08-47-44

A Vendég a háznál 1992 óta megy a Kossuth Rádióban minden hétköznap; középpontjában a kezdetektől fogva a gyermek és az őt körülvevő család áll. Azt vallják, hogy a gyermeket a fogantatásától kezdve mindvégig szeretet és védelem illeti meg a szülei és testvérei körében. A műsor készítői elkísérik és segítik a szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat a nevelésben és a gyermekgondozásban. Számukra minden téma érdekes, ami ezt a területet érinti: a családi kapcsolatok, a házasság, a fogantatás, méhen belüli fejlődés, születés, csecsemőgondozás, testi és lelki betegségek, egészségügy, oktatás, könyvkiadás, családokat érintő kulturális események, családpolitikai döntések.

A műsor szerdánként teret ad a hallgatók hozzászólásainak és esetenként annak is, hogy műsorokon keresztül egymásnak segítsenek. A riportok, szakértői vélemények és tanácsok, egyéni élettörténetek, vallomások a Vendég a háznál korábbi adásaiban itt meghallgathatók.