Siker

Van szíve hozzá

Még mindig nem tért magához a világ a lassan 76 éves Mick Jagger táncától. Akkor is szenzációs lenne egy ilyen korú embertől, ha nem tudnánk, hogy másfél hónappal ezelőtt szívműtétje volt.

Mick Jaggernek egy szívbillentyűjét kellett kicserélni: a New York-i orvosok a lehető legkímélőbb műtéti eljárással, az artérián keresztül oldották meg a feladatot. A műtét nehézségéhez hasonló kihívás volt rávenni a sztárt, hogy legalább öt napot pihenjen az operáció után.

Jagger betegsége a legrosszabb pillanatban érkezett, mert zenekarának, a Rolling Stonesnak éppen turnéja indult volna az Egyesült Államokban. Hála azonban a gyors és sikeres műtétnek, alig esik ki koncert az eredeti tervekhez képest. „Kárpótolva lesztek” – ígérték amerikai közönségüknek, azonban az popzene kedvelői máris örülhetnek, hogy az 1962-ben indult legenda folytatódik.

Jagger gőzerővel készül a fellépéssorozatra, és erről egy videót is megosztott a Twitteren, ami egyenesen bekerült a világ tévécsatornáinak híradó műsoraiba.

(Ez a kis részlet nincs másfél perces)

A videó után nehéz szavakat találni. Talán nem is kell. Az is elég, ha tudjuk, Jagger 1943. július 26-án született a London-közeli Dartfordban. És akkor most, öregek-fiatalok, lehet próbálkozni, utánozni, valami jobb teljesítménnyel túlszárnyalni a rengeteg fárasztó koncerten, éjszakázáson, dohányzáson-italon és (polgári nevén említve) „tudatmódosítószeren” edződött sztárt.

A Rolling Stones saját gépével járja a világot. Itt éppen Prágában száll le.

A Rolling Stones saját gépével járja a világot. Itt éppen Prágában száll le.