Otthon

Operába, színházba, diszkóba és melóba is jó

Ha egy kis figyelmet szeretnél kelteni, porold le a humorodat.

Amikor megláttam ezt a diszkótükör borítású betonkeverő autót, megdöbbentem, hogy mekkora ötlet.

Végül is, miért ne lehetne kicsit vagányabb külsőt adni annak a forgó résznek ott hátul? És ebbe az enyhén feltűnő…, de mindenképp egyedi megjelenésű teherautóba még a legjobb csajoknak is csábító beszállni, ha valóban villantani akarnak egyet.

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

Hová-hová megyünk? Operába? Színházba? Diszkóba? Vagy már hétfő reggel van, és vár a meló?

Aztán olvasgattam egy kicsit, és kiderült, hogy a „diszkósított” betonkeverőt egy olasz nevű, de francia művész készítette egy lyoni utcai ünnepségre, és valóban ugyanarra a feladatra, amit a diszkógömb lát el a táncteremben: hogy varázsfénnyel borítsa a helyiséget, vagy itt inkább az utcát.

Benedetto Bufalino utcaművész, ez a mostanában oly népszerű irányzat nem a képtáraknak, múzeumoknak készít műveket, hanem a hétköznapi embert igyekszik jártából-keltéből és fásultságából kizökkenteni, jókedvre deríteni.

Gondold csak el, mit tennél, ha megszokott telefonfülkédben halak úszkálnának egy napon?

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

Vagy, ha a szemed előtt felnyílna egy sportautó, és utcai gyorsbüfét találnál benne.

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

Bufalino pihent agyában fogant meg az is, hogy az igazi Eiffel-torony bántóan nem hasonlít a tövében árult kulcstartókhoz, mondhatni, hiányos, ezért rá kellene tenni a megszokott rögzítő karikákat.

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

És az is jó lenne, ha a zsúfolt városokban, ahol alig lehet lépni a minden helyet elfoglaló kocsiktól, lenne olyan autókra teríthető járda, amellyel vissza lehetne hódítani az elveszett területet.

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

Csóró vagy, nincs pénzed egy Ferrarira? Bufalino szerint nem gond, csinálj egy papírmasé Ferrarit, tedd rá a kis Fiatodra, senki sem fogja észrevenni a turpisságot…

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

Hogyan? Hogy még egy kis Fiatod sincs? Azon is segít a papír. Barátnőiddel sétáljatok úgy az utcán, mintha egy zöld Lamborghiniban feszítenétek. Nem lesz egyetlen pasi sem a városban, aki nem figyel fel rátok.

(Kép: Facebook)

(Kép: Facebook)

És még számtalan bolondos ötlet vár, ha felkeresed Benedetto Bufalino Facebook oldalát.