Életmód

Ingyenes családi nap a gyermekvédelemben élő gyerekekért, a nevelőszülőkért

Zenei gálával egybekötött családi napra várnak mindenkit a Befogadlak elnevezésű nevelőszülői program ünnepén, május 19-én, vasárnap a Várkert Bazárban.

Befogadlak gála – Ünnep a nevelőszülőkért elnevezéssel szervez programokban gazdag családi napot a Befogadlak Nevelőszülői Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap (május 19-én) 10 és 17 óra között, a Duna part egyik legszebb helyén, a Várkert Bazárban.

A főbejáratnál – az Ybl Miklós szobornál – felállított színpadon Miklósa Erika és Harsányi Levente várja majd az érdeklődőket és a családokat. A programok már 10 órától megkezdődnek.

Az első óra a nagyszínpadon a Kolompos Együttesé lesz; ezt követi 11 órától a Lehetetlen Nincs Rajz-és Kisfilm Pályázat díjátadója, majd Oláh Gergő koncertje.

11.45-kor nevelőszülők állnak színpadra, majd 12 órától Janicsák Veca FanClub koncert következik.
12.30-tól újra a nevelőszülőké a színpad, 12:45 és 13:15 között ad koncertet.
13:15-től nevelőszülőknél élő gyerekek állnak színpadra, őket 13.30-tól Kollányi Zsuzsi koncertje követi, majd 14 órától kezdődik a Lehetetlen Nincs Rajz- és Kisfilm Pályázat országos díjátadó gála, illetve a Befogadlak című dal premierje sztárokkal és gyermekvédelemben élő gyerekekkel.
Palya Bea koncertje 15 órakor kezdődik; utána ismét nevelőszülők állnak a színpadon, majd 16.15-től a Csík Zenekar és Palya Bea gondoskodik a hangulatról.

A Várkert Bazár előtti utcán napközben bemutatkoznak a nevelőszülői hálózatok; lesz vásári forgatag, kézműves termékek kiállítása, Magyar Ízek Utcája, vándormuzsikusok, gólyalábasok, zsonglőrök, közlekedésbiztonsági játék, rajzfilmvetítés a Várkert Bazár Multitermében – és a sor szinte végtelen. A vásári forgatag a Lánchídig tart majd. A belépés – természetesen – ingyenes.

screenshot-www.neveloszuloiprogram.hu-2019.05.17-19-27-52

A tavaly ősszel elindított Befogadlak-programmal a nevelőszülői hivatás szépségeire és a gyerekvédelem fontosságára akarják felhívni a társadalom figyelmét. A gyerekvédelem feladata, hogy azoknak a gyerekeknek is biztosítsa a szerető családi közeget, akiket valamilyen okból kiemeltek saját családjukból. Az a cél, hogy minden gyermek családban, személyre szabott törődés mellett tudjon felnőni. A családnál ugyanis nincs jobb közeg arra, hogy a gyermekek egészséges körülmények között nevelkedhessenek, míg a családjukat vesztett gyermekeket sokszor fenyegeti a kallódás, a társadalmi perifériára szorulás.

Dandó Zoltán, a Befogadlak nevelőszülői program hivatalos dalának szerzője, valamint két énekese, Kollányi Zsuzsi és Oláh Gergely a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón azon reményének adott hangot, hogy minél többen vesznek részt a családi napon.