Otthon

Na, egy utolsót? Ingyen?

Beszéljétek meg, hogy csúszkáltok-e.

Aki álldogált már valaha egy sípálya alján a pénztáránál, és (belülről könnyezve) vált meg jó sok eurótól, az meg tudja fontolni, él-e a váratlan lehetőséggel ezen a hétvégén.

A szomszédos osztrák sípályákon szombat-vasárnap nem szednek pénzt a belépésért, ami nem kevés megtakarítást jelent, pláne egy népesebb családnak.

Komoly tél volt a 2018-19-es idényben, korán jött és hatalmas mennyiségű hóval, amelyből maradt mindenütt legkevesebb 40 cm május közepén, még az alacsonyabban fekvő pályákon is.

01_shutterstock_154774394_resize

Pontosabban?

A Hochkaron öt kilométer hosszban több sípályát is megnyitnak a hétvégén: az 1., 2., 3a., 5., és 5b. jelűeket, amelyekhez az Almlift, Häsing és Hochkarbahnnal lehet feljutni. A hó remek: 70-130 cm vastag. (Webkamera: https://sielok.hu/webkamera/siterep/hochkar/)

A Dachstein West sípályára felvivő a Gosaukammbahn kabinos liftre ugyan kell jegyet váltani, de Zwieselalm 4-üléses Törleck liftje ingyenes lesz. A Breininghütte és a Gablonzer-Hütte működni fog. (Webkamera: https://sielok.hu/webkamera/siterep/dachstein/)

A Turracher Höhe Kornock pályáján is van még síelésre alkalmas hó, a bejutás itt is ingyenes, csak arra kell figyelemmel lenni, hogy a pálya korán, már 13 órakor bezár. (Webkamera: https://sielok.hu/webkamera/siterep/turrach/)

00b_shutterstock_1186891297_resize