Szerelem

Amikor jobb a szex egyedül

Meglepő, de sokan vannak, akik önmagukkal jobban élvezik a szexet, mint partnerükkel. Szakemberek szerint ennek sokféle oka lehet, a legfőbb, hogy nincs semmiféle kötöttség.

A napidoktor.hu pont arról számolt, hogy az önkielégítés közben sokkal inkább önmaga lehet mindenki. Nem kell azon aggódni, hogy hogy néz ki, vagy, hogy mennyit bír, és főleg nem kell a másikkal törődni. Az orgazmusig viszonylag könnyen el lehet jutni, és abszolút nem időigényes. Na, meg még jobb is, sokak szerint…

fotó: iStock.com/Mr.suchin

fotó: iStock.com/Mr.suchin

Ám az, ha valaki folyamatosan élvezetesebbnek tartja a maszturbálást, mint a hagyományos szexet, az már gond. Dr. Patti Britton amerikai szexológus szerint az is fontos, hogy csak egy partnerrel kapcsolatosan fordul elő ez az érzés, vagy az összessel. Ha csak eggyel, akkor talán itt az ideje azzal szakítani, ha viszont több, akkor mélyebbre kell ásni, hogy kiderüljön mi van a háttérben.

Mindenképpen megoldás lehet ilyenkor, ha megbeszéljük a partnerünkkel, hogy mi, miért történik. Nem azt kell belőle kihozni, hogy sértődés és veszekedés legyen, hanem, hogy megértse, mire van szükséged. Ha sehogy sem megy, akkor viszont szakemberhez kell fordulni, akár egyedül, akár párosan.