Konyha

A nemesi melegszendvics

Készítsd el a világ egyik legismertebb melegszendvicsét, a Monte Cristot.

Ezt a fajta melegszendvicset akkor szoktam készíteni, amikor igazán tartalmas reggelit szeretnék enni, mert tudom, hogy egy hosszú és fárasztó nap áll előttem, illetve amikor igazán jó alapanyagaim vannak hozzá. Először egy amerikai filmben hallottam a Monte Cristo szendvicsről és a jó hangzású és nem mindennapi neve egyből felkeltette az érdeklődésemet. Persze akkor még nem volt internet, így idő kellett, hogy pontosan megtudjam, mi is kell egy tökéletes Monte Cristo melegszendvicshez. Nagyon leegyszerűsítve a bundás kenyér és hagyományos melegszendvics háziasítása ez a finom és tápláló étel.

Azt szokták mondani, hogy reggelizz úgy, mint egy király, a Monte Cristo-ra pedig azt mondják a királyok reggelije.

montecristo.szenya1

 Hozzávalók (2 személyre):

8 darab teljes kiőrlésű toast kenyér
8 darab jó minőségű (hazai füstölt sonka)
majonéz (ha te kevered ki az a legjobb)
francia mustár
2 darab tojás
kézműves sajt (Zempléner)
zsíros tej (legjobb a házi)

 

montecristo.szenya2

Elkészítés:

A kenyerekből készíts 4 szendvicset úgy, hogy összepárosítod a szeleteket. Kend meg majonézzel és mustárral a szeleteket, majd töltsd meg sonkával, illetve sajttal. Ezután egy tálban keverd  össze a tojást és adj hozzá egy kevés tejet, majd merítsd meg benne a szendvicseket. Végül egy serpenyőben egy kevés vajon süsd meg a szendvicseket, mindössze pár percig mindkét oldalukat.