Siker

Micimackó ajándékot vitt Meghan és Harry kisfiának

Történet két királyfiról vagy inkább háromról.

Nem tudom, jó dolog-e királyfinak születni, felnőni és uralkodni. Ahogy a történelmet olvastam, lehet, hogy egy látszerész élete kevésbé göröngyös, pedig ő is mindig szem előtt van.

A kezdet viszont bizonyára jobb, mint a pórnép fiaié. Gondosabb az orvosi ellátás, és nehezen tudom elképzelni, hogy ha a jövendő apát Harry hercegnek hívják, egy kórházi folyosón, pironkodva próbálja a tömött borítékot a szülészfőorvos köpenyzsebébe csúsztatni. Vagy, ami rosszabb, a várandós Meghannal közli egy rideg nővér, hogy a főorvos úrnál ennyi meg ennyi egy szülés, punktum, ha nincs rá pénz, széles az ország, lehet máshová menni.

(Kép: YouTube)

(Kép: YouTube)

Nem, ilyen a királyfi családjával nem történhet meg. (Csak ritkán, maximum száműzetésben.) Addig viszont lesik minden… Mijét is lesik? Hiszen ki sem látszik a pelenkából? Jellemvonásai legfeljebb sírdogálásából olvashatók ki, de abban – ha egészséges – nincs nagy különbség egy kőbányai újszülötthöz képest.

Így hát a szülők szokásait, viselkedését figyelik, amikor a királyfinak akarnak kedveskedni. A Disney filmgyárban számon tartották, hogy Meghan egyik kedvenc könyveként beszélt a Micimackóról, Harry pedig a könyv legrégebbi kiadásának egyik példányát adta unokaöccsének, a szintén királyfi Lajos hercegnek, András és Katalin fiának.

Így aztán a Disney művészeti vezetője, Kim Raymond kapta az ecseteit, és festett a kis Archie Harrison Mountbatten-Windsornak egy kedves kis rajzfilmet, amiben Micimackó elindul a Százholdas Pagonyból, hogy beállítson üdvözletével a királyi palotába.

A következő történetben is szerepel egy Harry, ő azonban nem királyi kastélyban lakik, hanem Anglia Surrey megyéjében, ötévesen, és ami a legszomorúbb, ágyhoz kötötten, orvosai szerint csak napjai vannak hátra. Rákos, Ewing-szarkómában szenved.

Napjainak mostanában csak az adott örömet, hogy tévében minden héten láthatta kedvenc autóversenyzőjét, Lewis Hamiltont, akinek videóüzenetet is küldött, győzelemre biztatva őt.

(Kép: YouTube)

(Kép: YouTube)

Lewist és csapatát meghatotta a kisfiú története. Lewis egészen szokatlan, hosszú és érzelmes válaszában bevallotta, hogy sokat gondolt Harry-re a verseny alatt, és ez erőt adott neki. (*Olvasd csak el legalul az eredeti szöveget, nem fogsz hinni a szemeidnek.) A versenyző és a Mercedes királyi ajándékkal lepte meg a múlt héten Harry-t.

(Kép: YouTube)

(Kép: YouTube)

Lewis a kisfiúnak ajándékozta a legutóbbi, barcelonai versenyen nyert serlegét, csapata, a Mercedes pedig elküldte neki Lewis egyik versenyautóját.

(Kép: YouTube)

(Kép: YouTube)

Harry és szülei meglepődtek és mélyen meghatódtak, hiszen a rákkutatás támogatására indított gyűjtésük mögé most már Lewis és a Mercedes is beállt. Ha minden megtörténhet, már csak annak a csodának kellene bekövetkeznie, hogy a kisfiú mégse távozzék ebből a varázslatos életből. Az volna az igazi.

*Harry, you don’t know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my inspiration today Harry. I will try to make you proud. You are such a strong boy, I wish I was as strong as you, I wanted the world to see how strong you are and ask everyone to send their best wishes and prayers to you during this hard time. Sending you love Harry. God bless you. Your friend, Lewis