Stílus

Még zuhanyozni is lusta vagy?

Aki reggelente, felkelés után legfeljebb arra érez erőt magában, hogy csak álljon a zuhany alatt és bambán bámuljon maga elé, az tökéletes célközönsége Matti Paaso helsinki mérnök találmányának. Ami nem más, mint egy – emberi autómosó. A készüléknek köszönhetően igen alapos sikálásban részesülhetünk, minimális energiabefektetéssel.

A „Humanwash” nevű innovatív szerkezetet forgó kefeegységgel szerelték fel, amely megfelelő módon csutakolja a nyakat, a vállakat és a hátat éppen olyan sebességgel, mintha a saját kezünkkel matatnánk a szappannal a tisztaságunk érdekében. Matti Paaso Helsinkiből – a tervező maga – azt reméli, hogy az egyedülálló gép egyaránt kiszolgálja majd az idősek, a testi sérültek – vagy éppen azok igényeit, akik egyszerűen csak túl lusták ahhoz, hogy szappant vegyenek a kezükbe.

Az „embermosót” két motorral látták el, az egyik a kefe forgását, a másik a függőleges mozgását szabályozza. A kütyü egy vészleállító gombbal kilőhető, de 15 perc használat után automatikusan le is áll. A tervező szerint 2-3 perces működtetéssel tisztává varázsolhatjuk magunkat, a normál működési idő (ha valaki csak vakartatná még egy kicsit a hátát a kefével) hozzávetőleg 10 perc.

Az elmés találmányért hozzávetőleg 4100 fontot kell fizetni, cserébe lábpedál és gombok nyomkodásával letudhatjuk a reggeli zuhanyzás megpróbáltatásait.

A rossz hír, hogy a találmánynak köszönhetően nem lesz kevesebb a lusta ember – de a lusta ÉS büdös emberek száma talán megfogyatkozik.