Konyha

Falusi ízek modern tálalásban

A hamisítatlan vidéki, paraszti konyhai ízeit mutatják be a mai kor elvárásainak megfelelően május 18-án, Göcsejen.

Én magam a táj jellegű ételek nagy híve vagyok és különösen szeretem az utazásaim során a helyi ízeket megkóstolni. Szerintem hazánk gazdag és változatos zöldség, gyümölcs, illetve állatvilágának köszönhetően nincs két ugyanolyan lecsó vagy töltött káposzta. Azonban mégis minden tájegységnek megvannak a sajátosságai, amit csak ott és csak úgy készítenek, például a szegedi vagy éppen a bajai halászlé. Többek között ezért is nagyszerű kezdeményezés, amit egy Zala megyei települése, Göcsejen keltenek életre május 18-án.

village_food.göcsej2

gulyásleves

A szervezők nem titkolt célja, hogy a Village Food Fesztivál – Göcsej ízei névre keresztelt eseményen a Göcsejre jellemző hagyományos paraszti konyhát hitelesen bemutassák. Olyan ételeket ismerhetsz meg modern tálalásban, mint a dödölle vagy a prósza, a gombaleves, illetve a túróleves, valamint a tökös-mákos rétes és a tarkedli.

gombaleves

gombaleves

Ennek érdekében kifejezetten a helyi, a térség népi ételeit jól ismerő éttermeket bízták meg arra, hogy állítsanak össze menüsorokat. Ezzel pedig mutassák be, milyen lehetőségek rejlenek hagyományos lokális ételek korszerű technológiákkal, a modern elvárásoknak is megfelelő módon történő elkészítésére. Az eseményen az újragondolt étkek megkóstolásán túl lehetőséged lesz a gasztronómiával kapcsolatos ismereteid bővítésére, ugyanis a skanzenben főzési bemutatóval és szaktanácsadással is készülnek.