Konyha

Egy éjszaka a kávé szerelmeseinek

Idén is megrendezik a nagy sikerű gasztro és kulturális estét, a Kávéházak Éjszakáját.

A kávé történetével, a kávézás kultúrájával mi is gyakran foglalkozunk a “Mindent a kávéról” című cikksorozatunkban, ahol beszéltünk már róla, hogy a kávé az olaj után a második legmeghatározóbb gazdasági erővel bír. A kávé fogyasztás nem csupán egy mindennapi cselekmény, amit otthonunkban végzünk. A kávé összehozza az embereket és kapcsolata az emberi kultúrával vitathatatlan.

kávékult0

A kávézók, a kávéházak és bennük rejlő kulturális erő a mai napig fennáll, sőt jelenleg is zajlik egy kávéházi forradalom, mely a klasszikus kávéházak és modern, kávéház franchise-ok között dübörög. Emellett egyre nagyobb tömegek iratkoznak be olyan tanfolyamokra világszerte, ahol a megtanulhatják a lehető legjobb kávé elkészítését, a profi kávégépek használatát és minden olyat, ami fontos lehet a tökéletes kávé ital megalkotásához. Ezek után nem is csodálkozhatunk, hogy Budapest Főváros Önkormányzata a Belvárosi Kulturális Szalon szakmai és főszervezői közreműködésével 2018-ban életre hívta ingyenes rendezvényét, a Kávéházak Éjszakáját, tekintettel arra, hogy sokan nem is gondolnák, hogy Budapest milyen gazdag kávés hagyományokkal rendelkezik.

kávé4.0

Természetesen, ha a kávé rajongója vagy számos programmal készülnek neked május 17-én a fővárosban. Több helyszínen barista oktatók és további kávéházi szaktekintélyek vezetnek be a kávékultúra rejtelmeibe, illetve részt vehetsz cupping-kávékóstoló programokon is. Több kávéházi és várostörténeti séta is indul, mely különböző útvonalakon és tematika szerint mutatja be neked ezeket a csodás helyszíneket és azok környékét.