Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szerelem

Kiderült, nem is éjszaka a legjobb a szeretkezés

A libidóért felelős hormonok szintje másként alakul a nőknél és a férfiaknál is, kiderült, hogy mindenkinél más időpontban van csúcson a szexuális vágy. Ám szerencsére van átfedés, csak nem éjszaka, ahogy azt eddig hittük.

Az, hogy a legtöbb pár éjszak bújik össze inkább praktikus okai vannak, hisz ekkor érünk rá, olyankor már nincs munka, csend és nyugalom van. Pedig egy hormonszakértő a health.com-nak elmondta, hogy a legjobb szexuális élményre délután 3 órakor tehetünk szert.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Normál bioritmussal számolva ez az az időpont, amikor a nők kortizol hormonjai a csúcson vannak, ugyanakkor a férfiaknak is ilyenkor a legmagasabb az ösztrogénszintje. Ha a délutáni nehezen hozható össze, akkor még a reggel is egy ideális időpont. Nem csak azért, mert ilyenkor mindenki kipihentebb és kevésbé stresszes, mint például éjszaka, hanem azért is, mert a férfiaknak jellemzően ilyenkor magasabb a tesztoszteronszintje, amit ugye nem kell magyaráznunk, hogy mivel jár…

Sok vizsgálat szerint – na meg a hölgyek beszámolóiból – az is kiderül, hogy a nők is szeretik a reggeli szexet, sokan csak ilyenkor képesek orgazmusra, ezért pedig megéri egy kicsit korábban kelni. Azért javasoljuk, hogy a délutáni szex se maradjon ki, ha nem is rendszeresen, de néha-néha. Nyaraláskor, egy wellness hétvégén, vagy csak úgy, egy esős májusi, vasárnap délután.