Siker

Infarktusközeli győzelem

Zsinórban harmadszor, összességében ötödször a bajnokok bajnoka a Győr

Ahogy az várható volt, a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti döntője nagy harcot és izgalmakat hozott. A Győri Audi ETO KC a Rosztov-Don (orosz) csapatával küzdött a kupáért. Az ellenfél tulajdonképpen az orosz válogatott volt, hiszen annak zömét a Rosztov adja. Az ETO helyzetét az sem könnyítette, hogy az oroszok edzője, Ambros Martín tavaly még a győriekkel dolgozott, így kitűnően ismeri a magyar együttest.

A Rosztov nagyon erősen kezdett, és izgulhattunk, hogy a Győr tartani tudja velük a lépést. Az oroszok vezettek, és már az is fegyvertény volt, hogy ki-ki tudtunk egyenlíteni. Ekkor senki nem gondolta volna, hogy a Győr annyira össze tudja szedni magát majd, hogy négygólos előnnyel mehet szünetre.

A második félidőt megnyugtató gólelőnyben játszotta végig a Győr, egészen a találkozó utolsó perceiig, amikor a Rosztov – óriási csatában – egyetlen gólra megközelítette az ETO-t. A meccs a legutolsó másodpercekig méltó maradt egy kontinens bajnokainak döntőjéhez, nem mindennapi izgalmaknak vetett véget a megváltó dudaszó, ami a győriek győzelmét jelezte, ami a harmadik volt zsinórban.

Budapest, 2019. május 12. A gyõztes Gyõr játékosai ünnepelnek a kupával a nõi kézilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - Rosztov-Don mérkõzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 12-én. A Gyõr ötödik alkalommal nyerte meg a nõi BL-t, miután a fináléban 25-24-re legyõzte az orosz csapatot. Elöl Görbicz Anita. MTI/Czagány Balázs

Budapest, 2019. május 12.
A gyõztes Gyõr játékosai ünnepelnek a kupával a nõi kézilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC – Rosztov-Don mérkõzés végén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 12-én. A Gyõr ötödik alkalommal nyerte meg a nõi BL-t, miután a fináléban 25-24-re legyõzte az orosz csapatot. Elöl Görbicz Anita.
MTI/Czagány Balázs

Ritkán lát az ember nemzetközi csapatsportban magyar bajnokot, így – egy komolyabb szívmasszázs után – jó volt nézni az ünneplés képeit.

MTI/Czagány Balázs

MTI/Czagány Balázs

A nap során a magyar sport – a kézilabdás Görbitz mellett – tündöklő másik királynője is óriási formát mutatott: Hosszú Katinka minden számban nyert, amelyen elindult a budapesti Champions Swim Series pénzdíjas versenyén. Többször is olyan hátránnyal kezdett megküzdenie a medencében, amelyet ledolgozni lehetetlennek tűnt, de nem véletlenül ő a női úszás legfényesebb csillaga.

Budapest, 2019. május 12. Hosszú Katinka a nõi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA több mint hárommillió dolláros összdíjazású meghívásos bajnoki sorozatának egyetlen európai állomásán a budapesti Duna Arénában 2019. május 12-én. MTI/Illyés Tibor

Budapest, 2019. május 12.
Hosszú Katinka a nõi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA több mint hárommillió dolláros összdíjazású meghívásos bajnoki sorozatának egyetlen európai állomásán a budapesti Duna Arénában 2019. május 12-én.
MTI/Illyés Tibor

Három megerőltető versenyen indult rövid egymásutánban, a 100 méter háton, a 200 méter pillangón és a 200 méter vegyesúszásban, s valamennyit megnyerte.