Kultúra

Elérhető a magyar színésznő díjnyertes kisfilmje

Felkerült a YouTube-ra, így mindenki megtekintheti Goztola Kristina Les recherches continuent – Engedj el! című kisfilmjét.

A magyar-francia koprodukcióban született pszichodráma a legnépszerűbb olasz krimiíró, Giorgio Scerbanenco műve alapján készült. A film egy négyéves kislány eltűnéséről szól. Az főszereplőt a magyar színésznő, Goztola Kristina alakítja, aki nem csak színészileg kötődik a filmhez. Az Engedj el! Kristina 2017-ban alapított saját produceri irodája, a Budapest-Párizs központú Jona Films Paris első kisjátékfilmje. A cég művészeti vezetője Kristina párja, Halmi Péter volt.

Jelenet a filmből

Jelenet a filmből

A film miután elkészült, rögtön megnyerte tavaly nyáron a Bujtor István Filmfesztivál fődíját, majd rendhagyó módon két alkalommal is levetítették a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon.

A thriller Párizsban játszódik, de mivel Kristina egy olasz származású nőt alakított, ezért a forgatás ideje alatt beszédtanár foglalkozott vele, hogy a francia játékban érződjön az olasz akcentus. A másik két főszereplő az olasz származású Xavier Bonadonna, aki a filmben Kristina férje, és Eric da Costa, aki a rendőrt alakította.

Goztola Kristina Fotó: Kaszás Bence

Goztola Kristina Fotó: Kaszás Bence

Kristina 2016-ban első magyar prózai színésznőként színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon, ahol a kétszemélyes darabot – amiben játszott – a második legjobb előadásnak szavazta meg a zsűri.