Kultúra

Thriller musical a Hatszín Teátrumban

Május 17-én mutatja be a Hatszín Teátrum az Izgass fel! című musical-thrillert. Stephen Dolginoff darabja egy tárgyaláson keresztül térképezi fel az utat a bűn elkövetéséhez.

A Táp Színház, a Brt, és a Fregoli közös előadása minden izgalmat felülmúl, hiszen egy megtörtént gyilkosság kerül a színpadra. A sztorit az „Évszázad perének” nevezték Amerikában, többek között Hitchcock is feldolgozta, ezt a hidegrázós, mégis érdekes és elgondolkodtató történetet, melynek főszereplői kiemelkedően intelligens fiatalok.

Nathan és Richard, akik a nietzsche-i elméletek alapján kezdik elhinni magukról, hogy ők „emberfeletti emberek”. Nathan és Richard éppen ezért, hogy maguk előtt igazolni tudják felsőbbrendűségüket, végrehajtják az évszázad bűntényének nevezett akciót.

Fotó: Bernschutz Alexandra

Fotó: Bernschutz Alexandra

Mondhatjuk úgy is, hogy két tizenkilenc éves, több nyelven beszélő, egyetemi végzettséggel rendelkező, tehetséges fiúk őrült ámokfutásban rúgják fel a társadalmi normákat. A dráma a már felnőtt, 34 éve bűnhődő érett férfi önmagát boncasztalra helyező történeteként elevenedik meg, s így szembesülünk a halálbüntetés értelmetlenségéről egy fejlett társadalom életében.

Fotó: MTI/Róka László

Fotó: MTI/Róka László

Stephen Dolginoff művét Cseh Dávid Péter és Pányik Tamás fordította, rendezője pedig ugyancsak Pányik Tamás. Nathan szerepében Horváth Dánielt és Kovács Mátét lesz látható. Richardot Cseh Dávid Péter kelti életre. Az előadásban az Árnyak szerepébe Gaál Dániel és Nagy Henrik bújik, Id. Nathan (videofelvételen) Szabó P. Szilveszter lesz, de Hegedűs D. Géza, Vajdai Vilmos, Földes Eszter, Kerényi Miklós Máté, Zsótér Sándor hangja is megszólal a darab folyamán.