Csillagok

Kiderült mit, miért tesz Harry és Meghan

Egy protokoll szaktanácsadó szerint Harry és Meghan azért tért el mindenben a királyi család hagyományaitól, mert civil életet szeretnének élni. De sikerülhet ez egy hercegi párnak? És vajon ki ihlette a fiuk nevét?

Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó az M1 aktuális műsorában boncolgatta Harry herceg és Meghan hercegné szokásait, ami nem csak az esküvővel, de a szüléssel is eltért a hagyományoktól. Hiszen Meghan hercegné nem kórházban szült, a hercegi pár nem adott ki információt a születés időpontjáról, és amikor már megvolt a gyerek, egy Instagram posztban tudatták az örömhírt. Később az első nyilvános megjelenésükön – mint család – is eltértek a normáktól, például azzal, hogy nem Meghan fogta a kicsit, hanem Harry.

Fotó: Dominic Lipinski/PA Wire/People

Fotó: Dominic Lipinski/PA Wire/People

A protokoll szakértő szerint a hercegi pár civil életet fog élni, teljes nevén fogják szólítani a most született gyermeket, sőt az ő királyi felsége titulust sem veszik igénybe.

A kicsi nevének – Archie Harrison Mountbatten-Windsor – eredetét viszont már most sokan találgatják, hogy vajon honnan jutott Harryéknek eszébe az Archie név. A 24.hu arról számolt be, hogy bár az első találgatások arra utaltak, hogy Meghan hercegné házi kedvence után kaphatta az Archie nevet a kisfiú. Mások arra tippeltek, hogy Meghan egyik kedvelt képregénye miatt hívják így.

Így jelentették be a nagy hírt: kisfiú született! Fotó: instagram.com/sussexroyal

Így jelentették be a nagy hírt: kisfiú született! Fotó: instagram.com/sussexroyal

A találgatások közül viszont az a legvalószínűbb, hogy egy új-zélandi kisfiúról nevezték el a saját gyereküket. A herceg és a hercegné két hetes ausztrál útja során találkozott Archie Somerville Ryan-nel még 2018-ban. Állítólag Harry herceg akkor meg is jegyezte, mennyire tetszik neki az Archie név.