Konyha

Gondoltad volna, hogy a világ egyik legjobb hamburgerét Budapesten készítik?

Hazánk ismét megmutatta, hogy igenis számolni kell vele a gasztronómiában, ezúttal egy magyar street foodos bizonyított.

Mára el kell felejtenünk a hamburgerrel kapcsolatos rossz beidegződéseinket, legalábbis egyre több hazai street foodos dolgozik azon, hogy a ködbe veszen a gyorsétteremhálózatok és a 80-as évek Moszkva téri hamburgere az emlékeinkben. Sok ember tesz azért nap, mint nap, hogy a legjobb alapanyagokból, kreativitással, odafigyeléssel, hozzáértéssel a legfinomabb hamburgerekkel kápráztasson el minket. Egyes helyeken valóságos gasztronómiai költemények kerülnek ki szorgalmas hölgyek és urak kezei közül. Szerencsénkre egyre magasabb szinten jegyzik a hazai burgerkészítőket is.

bambab1

Foto: Bamba Marha Burger Bár facebook oldala

Február végén írtunk arról, hogy a magas rangú nemzetközi utazási portál, a Big Seven Travel (BST) két budapesti vendéglátóhelyet is beválogatott Európa ötven legjobb burgerezője közé. Ebből az előkelő ötödik helyet fővárosi Bamba Marha Burger Bár érdemelte ki. A neves BST összeállította az újabb listáját, melyet az egész világra kiterjesztett és melyen Bamba Marha Burger Bár a tizenharmadik lett. Azaz a világ tizenharmadik legjobb burgeresének választották a budapesti street food éttermet.

bambab2

Munka közben a világ 13. legjobb burgeresének szakemberei: Zilahi Gergely és János Jancsa. Foto: Bamba Marha Burger Bár facebook oldala