Szerelem

Ennyi ideig tart egy átlagos aktus

A SKYN óvszermárka 2000 felnőttet kérdezett meg arról, hogy mi is az átlagidő a szexuális aktus tekintetében. Azt mondták 28 perc! De vajon tényleg ennyi?

Holly Richmond szexterapeuta a health.com-nak elmondta, hogy ez a 28 perc egy elrugaszkodott eredmény, aminek az lehet az oka, hogy mindenki másként definiálja a szexet. Van, akinél az előjáték is beleszámít, míg másoknál csak a konkrét aktus. De honnan is kell számolni? Richmond szerint a 9 és 12 perc közötti számadat elég jól tükrözi a valóságot.

fotó: iStock.com/PMproduction

fotó: iStock.com/PMproduction

A szakértő szerint, ha a szexről van szó, nincs olyan, hogy „normális”. A szexualitás és a szex élvezete egy széles skálán mozog, és mindenki máshogy éli meg. Nem is lehet, és nem is kell elvárni, hogy minden ember számára ugyanazt jelentse. Azt meg végképp felejtsük el, hogy milyen lenne, ha mindenki ugyanúgy csinálná…

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a pornófilmekhez viszonyítanak. Na, ne már! A Titanic sem 20 perc alatt süllyedt el, ahogy a filmben. Nem lehet a valóságot egy filmhez/műsorhoz viszonyítani. Vagy te már láttál olyat, hogy a pizzafutár levetkőzik a nappalidban, és borravaló helyett szexet kér?

Lehet 10, 20 vagy akár 30 perces átlagot nézni, de sokkal inkább az a fontos, hogy ti mennyit és hogyan élveztek ebből. Lehet gyors, mert sokszor az is izgalmas, de ha van idő, adjátok meg a módját az összebújásnak. És senkihez ne hasonlítsátok magatokat!