Kultúra

Ez a műsor tényleg tehetségeket keres

A második adással folytatódik ma – azaz pénteken – a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató ötödik évada, az adás a Duna Televízióban és a Duna Worldön látható 19 óra 30 perctől.

A Kamara virtuózok címet viselő évad első adásában a nyolc csapatból egy kiesett, így ma este a hét még versenyben lévő formációt láthatjátok. Ebben az adásban zenél az Aeris Brass Quintet, a Flautica, a Harmónia utasok, a Pontasto gitárkvartett, Sárközi Lajos és zenekara, a Seven Sax és a TanBorEn Trio.

Az adás végén a zsűri ismét elbúcsúzik az egyik formációtól, de előtte egyiküknek lehetősége van egy csapatnak – annak, amelyik a leginkább megérintette a szívét – odaadni a hegedűjét, és ezzel megmenteni őket a kieséstől. A mai adásban is lesz extra produkció: a Benyus Testvérek Kamaraegyüttese lép fel a Virtuózok első évadának abszolút győztesével, Lugosi Dániel Ali klarinétművésszel kiegészülve.

Virtuozok_Orszaghaz_1200x627px-1

A Kamara Virtuózok győzteséről a hatodik adásban dönt majd a közönség: a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

Az adásokat a Duna Televízió és a Duna World sugározza, és az M5 kulturális csatorna is ismétli. Vasárnap délelőttönként a Bartók Rádió a Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! című magazinműsorában foglalkozik a pénteki adással. A mediaklikk.hu/virtuozok weboldalon és a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazásban híreket, érdekességeket, extra tartalmakat találtok a műsorról.

Ez igazi tehetségkutató műsor

Szemben a hagyományos tehetségkutatókkal itt nincsenek suta, kifigurázható, ám épp ezzel szórakoztató szereplők, nincsenek rossz minőségű, elrontott produkciók, amelyeken nevethet a néző. A Virtuózokban látható zenészek egytől egyig tehetséges gyerekek, akiket nem a műsor „hoz létre”. A műsor felfedezi a tehetségeket és abban segíti őket, hogy erős szakmai hátteret, maximális figyelmet, a művészi pályához szükségszerű megmérettetéseket és fellépési lehetőségeket biztosítson.

Ráadásul a Virtuózok Produkció a műsor után sem engedi el a a fiatal zenészek kezét, az alapítók létrehozták a Kis Virtuózok Alapítványt, amely szakmai és anyagi támogatással, ösztöndíjrendszerrel, koncertek szervezésével támogatja és segíti a tehetségeket. A műsorban megismert zenészekkel a világ legrangosabb koncertermeiben is lehet találkozni az Egyesült Államoktól egész Európán át Ázsiáig.