Siker

Ez az öt dolog biztosan kell a sikeres élethez

A sikeres embereket mindenki irigyli. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nekik azért sikerül, mert a családjuk sokat segített, mert jó iskolába jártak, mert szerencséjük volt.

A sikerhez valóban nem árt a tudás, amit kiváló iskolákban megszerezhetünk, az sem baj, ha a családunk anyagilag és tanácsokkal is segíti kezdeti lépéseinket. Mindez azonban még kevés.

shutterstock_1043108527
Az alábbi öt dolog azonban mindenképpen kell a sikerhez

1. Elhivatottság
Csak az lehet sikeres, aki pontosan tudja, hogy mit akar, erről az agyában készít egy filmet, amit színezget, amire sokat gondol. Elképzeli magát akkor, amikor már elérte a célját, és ezzel az álommal minden nap foglalkozik. Ha ezt teszi, szinte behívja a sikert.

2. Kitartás és akaraterő
Az álmodozás persze nem elég. Tenni is kell érte. Sokszor éveken át készülni, tanulni, gyakorolni, edzeni. Legyőzve a fáradtságot, az olykor unalmas hétköznapokat.

3. Önismeret és önbizalom
Nem árt tudni, hogy képes vagy-e arra, amit tervezel. Ha például énekesnő szeretnél lenni, van-e abszolút hallásod. Ha sportban szeretnél sikeres lenni, megfelelő-e a testfelépítésed. Vagy jó sportot választottál-e. Ha biztos vagy abban, hogy jól választottad ki a célodat, akkor viszont bízz magadban. Akkor is, ha esetleg más nem bízik benned, nem biztat.

sikeresnő

4. Szorgalom
Nincs olyan területe az életnek, amely csak kellemes. Hiába imádod a munkádat, biztosan van olyan része, amit nem szeretsz. Ha nagyon szeretsz zongorázni, és tehetséges is vagy, akkor is le kell játszanod az ujjgyakorlatokat, naponta kár ötvenszer is. Ehhez pedig szorgalom kell.

5. Képesség a kudarcok elviselésére
Ha mindent megtettél, szorgalmas voltál, kitartó, pontosan tudtad is, hogy mit akarsz, még mindig előfordulhat, hogy nem sikerül. Nem sikerül először, se másodszor. Mégis folytatod. Sikeres ember csak az lehet, aki képes a kudarcok elviselésére, aki fel tud állni, ha „elbukott”