Konyha

Tudod melyek a legjobb hazai kézműves élelmiszerek?

Galambhús, paprika, mangalicasonka, illetve zöldség és salátakeverék érdemelte ki az Arany Szalag védjegyet.

Manapság sokszor találkozunk a kézműves kifejezéssel, amely gyakran értelmét veszti. Sajnos sokan élnek vissza ezzel a jelzővel, hasonlóan a bio-hoz. Nem egyszer hallottunk olyan cégekről, melyek magukat kézművesnek állították be és ehhez az ősi és nemes tevékenységhez közük sem volt. Magam is jártam olyan tejtermék készítőnél, aki kézművesnek mondta magát és gépesített műhelyben állította elő a termékeit. Többek között, ezért is hozta létre a Magyar Gasztronómiai Egyesület 2013-ban az Aranyszalag Minőség tanúsítóvédjegyet. Az egyesület ezzel védi a hiteles és a valódi kézművességet hazánkban, ami csak jó alapanyagokból, illetve meggyőződésből, tudásból, valamint szorgalomból jöhet létre.

aranyszalag2

Azok a termékek, melyeken az Aranyszalagot látod, biztosra veheted, hogy azok készítői mindig és mindenkor csak a legjobb minőségre törekszenek, kizárólag a legjobb alapanyagokat használva, alázattal a termékeik és a vásárlóik iránt.

Idén négyen érdemelték ki az Aranyszalagot:

A Bálint húsgalamb Dunaföldvárról

Kézzel válogatott szegedi Rubin paprika

Baumgartner Antal levegőn szárított mangalicasonkája

Saliverzum zöldség és salátakeverék Szegedről, Sándor Viktóriától

aranyszalag.logo