Egészség

Szerveink beszélnek hozzánk

Azt hogy melyik szervünk betegszik meg leggyakrabban, hogy fejfájással reagálunk e a hétköznapi stresszekre, vagy inkább gyomorfájással, sok mindentől függ.

Függ attól, hogy milyen hajlamokat örököltünk. Ha már a nagymamánk is gyakran megfázott, és gyakorta fájt a torka, miként édesanyánknak is, mi is számíthatunk rá, hogy már egy pohár jéghideg víztől is begyullad a torkunk.
Ha édesapánknak gyakran fáj a feje, és gyakorta elfogja valamilyen szomorkás hangulat, számíthatunk mi is gyakori fejfájásra.

shutterstock_760282456

De nem mindig a genetikáról van szó.

Testünk és lelkünk kölcsönhatásban áll egymással. Gyakran lelki sérelmeink, félelmeink, gyászaink következménye egy-egy szervünk megbetegedése. Jól ismert tény, hogy egy – egy szerettünk elvesztése után nagy valószínűséggel megbetegszünk. de ugyanez történik egy szakítás, válás után is. Ha nem értjük az összefüggéseket tegyük föl magunknak a következő kérdéseket:

- Miért ez a szervünk betegedett meg, miért nem egy másik?
- Miért éppen most jelentkezik a betegség, miért nem tegnap, miért nem holnap?
- Van valami összefüggés a betegségünk és az életünkben bekövetkezett változások között?
- Milyen „viszonyban vagyunk azzal a szervünkkel, amelyik megbetegedett?

Ha őszintén válaszolunk a kérdésekre, sikerülhet megfogalmazni a baj lelki, és életünkben bekövetkezett okát. S ez már egy lépés a gyógyulás felé. S, ha meggyógyultunk, tudjuk, hogyan lehet legközelebb megelőzni a bajt.