Szerelem

Nem csak a stressz tehet arról, ha nincs kedved a szexhez

A szexuális érdeklődés hiánya gyakori probléma a párok számára, különösen, ha a házaspár hosszú ideje együtt él. Ám számos társadalmi probléma is közrejátszhat, vagy akár a gyerekkor is befolyásolhatja azt, hogy később mikén állunk a szexhez.

A health.com számolt be arról a brit kutatásról, ahol több mint 11 ezer brit férfit és nőt vettek vizsgálat alá. A 16 és 74 éves kor közötti alanyok mindegyikének volt legalább egy szexuális partnere az elmúlt egy évben. Összességében a nők 34 százaléka és a férfiak 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az év során legalább három hónapra elveszítették szexuális étvágyukat. Ami a legtöbbjüket aggodalommal töltött el.

fotó: iStock.com/Sorn340Images

fotó: iStock.com/Sorn340Images

Hogy mitől csökken a kedv a férfiaknál, valamint a nőknél is, arra számos magyarázat van. A lehetséges okok a rossz szellemi állapottól kezdve a korábbi szexuális erőszakkal kapcsolatos negatív élményeken át egészen az elmúlt évben elkapott szexuális úton terjedő fertőzésekig terjednek.

De még az is ront a szexen, ha nem tudunk megfelelően beszélgetni a partnerünkkel. Hogy a feszültség és a stressz is ide tartozik, arról már sokszor írtunk, de nem lehet elégszer megemlíteni. Nem azzal lesz jobb a közös éjszakátok, hogy előtte a vacsoránál leordítjátok egymást. Sőt, így – nagy valószínűséggel – közös éjszaka sem lesz.