Konyha

Mikor fogyasszuk a szuperélelmiszereket?

Tovább folytatjuk a szuperélelmiszerek megismertetését, kitérve újabb fontos részletekre velük kapcsolatosan.

Új cikksorozatunk első részében bemutattuk neked a szuperélelmiszereket, hogy mely zöldségek, gyümölcsök és magvak tartoznak ebbe a csoportba. Emellett arról is írtunk, hogy szerencsénkre ezekből számos megtalálható hazánkban. Most arról szeretnénk neked információt adni, hogy mely szuperélelmiszereket mikor és miért éppen akkor érdemes fogyasztanod.

szuperélelmiszer1

Kiemelten fontos, hogy szezonálisan érdemes fogyasztani a szuperélelmiszereket! A természet nem véletlen, hogy ezeket akkor bocsátja ki magából, ráadásul ilyenkor a legmagasabb bennük minden olyan összetevő, melynek jótékony hatása van szervezetedre. Ahogy azt mondtuk a megoldás a természetben van, csak azt fel kell ismerni.
Természetesen tartalékot is készíthetsz ezekből, sőt erre biztatunk is téged, különösen a kisgyermekes anyákat. Például le is fagyaszthatod őket, ugyanis ezzel, nem veszítenek az összetevőikből, amikor felolvasztod őket.
Szintén jó ha tudod, hogy leginkább magukban, minden feldolgozás (sütés, főzés, párolás, stb.) nélkül a legjobb a hatékonyságuk, persze ezeket nem csak emiatt fogyasztjuk, hanem mert többségük egyszerűen finom.
A szuperélelmiszerek korántsem olyan misztikus dolgok, mint az sokan gondolják róluk. Az emberiség mindig is fogyasztotta őket, tapasztalta jótékony hatásukat, csak sajnos korunkra ezekből sokat felejtettünk és lényegében most sokunknak újra fel kell fedeznie őket.

szuperélelmiszer2