Gyereknevelés

Strandolás a gyerekkel - az úszógumi

A strandszezonhoz közeledve indítottuk el sorozatunkat, mellyel a megfelelő úszóeszközt kiválasztásában kívánunk segíteni.

A hétvége időjárása nem éppen a nyár közeledtét juttatja eszünkbe, ám ne csüggedj, a meleg hamarosan megérkezik és mehet a család a vízpartra. Gyermekkoromban még csak a karúszó és az úszógumi létezett, legalább is hazánkban, ma már ennél sokkal több terméket kínálnak a kisgyermekeseknek a biztonságos fürdőzéshez. Ma az öreg klasszikus úszógumit vesszük górcső alá.

A mai úszógumik sokkal szebbek, mint gyermekkoromban, a 80-as években, ilyen olyan mesehős figurákkal, számos formában és méretben kaphatóak a boltokban, ráadásul az úszó eszközök közül ezek a legolcsóbbak.

úszógumi1

Az az igazság, hogy a úszógumi a legelenyészőbb biztonságot nyújtja a gyermekeknek készített úszóeszközök közül. Maximum abban segít, hogy nem kell állandóan fogni a gyermeket, amikor a vízbe megyünk vele, de magára hagyni nem lehet az utódot. A gyerek állandóan izegnek, mozognak és egy pillanat alatt képesek kicsúszni, kimászni az úszógumiból, még a beülős változatból is, ami jóval drágább. Az úszógumi jó lehet akkor, ha gyermekünk már tud úszni, ám még bizonytalan, fél egyedül, ám ez az eszköz a biztonság érzetét adja neki, mint egy bármikor igénybe vehető kapaszkodó. Bevallom velem is így volt gyermekkoromban, elsősorban a mély vízben éreztem hasznosnak, amikor nem úsztam még vízbiztosan.

úszógumi