Konyha

Sosem baj, ha tudod, hogy mely termékeket hívták vissza mostanság

Tönkölykása, hántolt étkezési árpa, és szódagép üvegpalack is a NÉBIH listáján.

Elárulom neked, hogy én mindig nagyon felhúzom magam, ha egy-egy termékről, különösen élelmiszerről megtudom, hogy mi mindent találnak benne a hatósági szakemberek, ami nem éppen odavaló. Én igyekszem egészségesen és környezettudatosan étkezni, élni, így gyakran vásárolok alacsony szénhidrát tartalmú ételeket, élelmiszereket, melyek ki tudja miért mindig drágábbak. Amikor egy kifejezetten egészséges ételként reklámozott termékről derül ki, hogy valami nem stimmel vele, az különösen dühít, hiszen azt egészségmegőrzés miatt vesszük és lényegében pont az egészségünk kerül veszélybe annak elfogyasztásával. Az elmúlt hónapban két ilyen terméket is vissza kellett hívnia NÉBIH-nek.

A fotó illusztráció.

A fotó illusztráció.

Április elején a hivatal egy német bejelentés nyomán visszahívta a Müller üzletekben kapható Schapfen Mühle márkájú tönkölykását, mely natúr, illetve berkenyés és meggyes ízesítésben kínáltak. Egy németországi személy kemény műanyag darabokat talált a kásájában, és azok bizony nem oda valók. Ezt jelezte hazája hatóságának, a németek pedig valamennyi országnak, így nekünk is, ahová került a termékből.

schampfenmüzli1

Fotó: NÉBIH

A másik visszahívott termék az Aro étkezési hántolt árpa volt, melyet önkéntesen hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. ugyanis ez a cég saját márkás terméke. Itt is egy fogyasztó bejelentése indította el az ügyet, aki árpával megegyező üvegdarabkákat talált az élelmiszerben. Engem többek között az foglalkoztat ilyenkor, hogy hogyan is kerülhet üveg vagy éppen műanyag egy élelmiszerbe, de ez majd egy másik cikk témája lesz.

Fotó: NÉBIH

Fotó: NÉBIH