Szerelem

Sok minden megbánunk, ha szexről van szó

Egy korábbi tanulmány szerint mást bánnak meg a nők, és mást a férfiak. Utóbbiak épp azt, hogy nem szexeltek elég emberrel, míg a nők meg azt, hogy nem a megfelelő emberrel…

A University of Texas és a University of California kutatóinak egy 2014-es tanulmánya arra mutatott rá, hogy a férfiaknak három fő dolog van a szexben, amiket sajnálnak. Az egyik, hogy túl félénkek egy lehetséges partner megközelítése során. A másik, hogy nem voltak bevállalósabbak a szexben fiatalabb korukban, illetve hogy nem voltak bevállalósabbak szingliként. Akárhogy is vesszük ez mind arra utal, hogy többet, jobbat, erősebbet szerettek volna. A tanulmány három vizsgálaton alapult, amely körülbelül 25 ezer ember tapasztalatait és véleményeit foglalta össze.

fotó: iStock.com/LightField Studios

fotó: iStock.com/LightField Studios

A nők ehhez képest teljesen más dolgokat sajnálnak: azt, hogy a rossz emberrel vesztették el szüzességüket, hogy megcsalták aktuális vagy egy korábbi partnerüket illetve azt, hogy szexuálisan túlságosan kalandozóak voltak. A legérdekesebb talán a megcsalás, hiszen úgy tűnik a nőknek ez központi kérdés. Ám ez nem több, mint a férfiaknál, a különbség ott van, hogy amíg a nők bánják a megcsalást, addig a pasik ezt listára sem tették.

A kutatást végző egyik szakértő szerint az alkalmi szex következményei sokkal nagyobbak a nők, mint a férfiak számára, ez pedig nyilván alakítja érzelmi reakcióinkat a szexuális kalandok terén a mai napig is.