Konyha

Epres–banános smoothie

Már kapható a hazai eper, így éppen itt az ideje, hogy készíts belőle egy ízletes smoothie-t.

Kevés gyümölcsöt szoktam annyira várni, mint a hazai epret. Észrevetted már, hogy utánozhatatlanul finom az íze, a színe, a zamata?

Szerencsénkre bármekkora mennyiséget lehet vásárolni belőle, és a piac is egyre inkább csak a jó minőséget tűri meg ebből az ínycsiklandozó gyümölcsből. Ha már itt az eper, készíts belőle egy epres-banános smoothie-t, hiszen azt korábbi cikkünkből megtudhattad, hogy a Magyarországra szállított banánok minősége is kiváló, így igazán minőségi alapanyagokkal dolgozhatsz, ennél jobb kezdet pedig nem is kell egy finomság elkészítéséhez.

epres.banános.smoothie1

Hozzávalók (egy családi adaghoz):

6 dkg eper
3-4 banán (közepesen érett)
5 dl görög joghurt

Elkészítés:

Mint általában a smoothie-knál érdemes, hűtsd elő a poharakat, majd nincs más dolgod, mint az epret, a banánt és joghurtot összemixelned. Ezek után csak el kell keverned a habot, és a hűtött poharakba töltened a kész italt. Reggeli és kora délutáni smoothie-nak sem rossz, én néha megbolondítom egy kevés vodkával is (de ez maradjon köztünk), csajos bulikra ideális. Ha netán valakinek kissé fanyar lenne, az egy kevés eritritet keverhet bele.

epres.banános.smoothie0