Konyha

Nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül – banánchips

A banán nem csak finom, de számos ételallergiában szenvedő és akár fogyókúrázó is fogyaszthatja.

Néhány napja írtunk róla, hogy a NÉBIH egy átfogó ellenőrzése során azt állapította meg, hogy a hazánkban kapható banánok minősége kiváló. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy igazán egyszerűen elkészíthető csemege receptjét ajánljuk most neked, melynek az alapja a kedvelt déli gyümölcs.
Én gyakran befürödtem, amikor ilyen olyan szárított gyümölcsöket vásároltam, ezek közül a banán volt, ami sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám miután magam készítettem el, egyre jobban sikerült.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Banánchips

Hozzávalók (egy filmhez vagy akár a Ridikül valamelyik adása nézéséhez elég adag):

4-5 banán
1 nagy pohár citromlé

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 80-90°C fokra, a banánokat vágd fel a lehető legvékonyabb szeletekre, majd mindegyiket mártsd bele a citromlében. Ezután helyezd a szeleteket lehetőleg szilikonos sütőpapírra és tedd a sütőbe. Nagyjából 1 óráig süsd, majd fordítsd meg a szeleteket és még egy további órát sütheted a falatkákat. Ha lejárt az idő, a kész banánchipseket tárold zárható üveg vagy jó minőségű műanyag edényben, mert könnyen megszáradnak és akkor elvesztik az ízüket is.

banánchips1

Ezt a finomságot gluténérzékenyek, fogyókúrázók, laktózérzékenyek, illetve olajos magvakra allergiások és tojásallergiások is nyugodtan csipegethetik.