Szerelem

Megéri minden este szexelni

A szex közben termelődő hormonok jó hatással vannak a hangulatunkra. De olyan nem várt egészségügyi hatásai is vannak, ami a testi egészségünknek is jót tesz, ezért különösen jó, ha minden este összebújtok a pároddal.

Az egyik ilyen jótékony hatás, hogy az orgazmus csökkenti a mellrák kockázatát. Felizgult állapotban, illetve orgazmus közben tombol szervezetünkben az oxitocin és a DHEA. Ennek a két boldogsághormonnak a hatására a szervezetben kevésbé tudnak kialakulni a rákos sejtek. Tudósok szerint, azoknál a nőknél, akik egy hónapban többször is szexelnek, kisebb eséllyel alakul ki a mellrák.

fotó:iStock.com/ADragan

fotó:iStock.com/ADragan

De a kardiológusok is jó dolognak tartják, hiszen egy közepes intenzitású edzésnek, ha megfelel a szex, akkor az olyan mint egy kellemes séta, ami meg jót tesz a szívnek. Orgazmus közben a szívünk 110 felett verhet, ami olyan a sport szempontjából, mintha kocognánk, vagyis az esti szexel pipa a napi sport is.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

New Jersey-i kutatók pedig arra figyeltek fel, hogy azoknál a menopauza utáni nőknél, akik tíznél többször szexeltek évente, sokkal kevésbé tapasztalható a vaginális atrópia, vagyis a szárazság – ez pedig egészséges szöveti viselkedésről árulkodik. De nem csak a nőknek, a férfiaknak is védelmet nyújt. Nekik a prosztata betegségek ellen hatásos. Egy 2003-as, ausztrál férfiakkal végzett vizsgálat szerint azoknál a férfiaknál, akik legalább heti négyszer ejakulálnak, 33 százalékkal kisebb eséllyel jelentkezik a prosztatarák.