Csillagok

Kiderült a királynő hosszú életének a titka

II. Erzsébet szinte pont olyan hétköznapi módon táplálkozik, mint bármelyik átlag ember. A brit királynő 92 évesen is legurít egy pohár bort, falatozik a fácánból, de a halak és a grillezett zöldségek a kedvencei.

Ahogy az a királyokhoz – na meg a királynőkhöz – illik méltó módon kezdi a reggelit. Tea, gabonapehely, tojásrántotta. A teát persze tejjel és cukorral issza, amihez néha egy kis keksz is dukál. A leggyakoribb reggelije egy tál gabonapehely, de a tojásrántottát is kedveli, főleg ha egy kis füstölt lazac is ízesíti.

unsplash.com/Igor Miske

unsplash.com/Igor Miske

A királynő figyel az egészséges táplálkozás betartására, rendszeresen fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt is, ezek közül az eper, a barack és a sárgarépa a kedvence. A tea délután sem marad el nála, természetesen 5-kor, ami akár már vacsoraidő is lehetne, ezért néha egy kis süteményt, vagy szendvicset is eszik mell. Ez utóbbi rendszerint teljes kiőrlésű vagy fehér vékony szeletekre vágva, de a héjukat és a sarkokat is levágják neki a szakácsok.

II. Erzsébet Londonban, 2017. október 24-én. Fotó:

II. Erzsébet Londonban, 2017. október 24-én. Fotó:

Vacsorára rendszerint grillezett hal zöldséggel a menüje, kivéve hétvégén, mert akkor jöhet egy kis pástétom, vagy akár fácán, ami a klasszikus brit vasárnapi ebédnek számít. Viszont a húsokat alaposan átsütve szereti fogyasztani.

Fotó: iStock.com/Victority

Fotó: iStock.com/Victority

És a csattanó: a bor. Közel a 100-hoz is bátran fogyasztja, igaz mindig csak mértékkel, egy pohárral. Általában édes német bor kortyol, vagy egy kis gint, esetleg bor alapú aperitifeket szokott. Azért, ha már édes bor, mi szívesen ajánlanánk neki egy jófajta Tokajit is.