Szerelem

Ezért őrülnek meg a pasik a mellekért

A tudósok hosszú évek óta kutatják, hogy miért hatnak annyira izgatóan a férfira a női mellek. Biztos válasz még nincs. Csak, ami a tény: a mell a népszerűségi lista első helyén áll.

Már az állatvilágból is hoztak magyarázatot, de van ettől közelebbi elmélet is. A tudósok egy része egyetért abban, hogy a mellek szerepe a fiatalság és a termékenység szimbolizálása a nők esetében. A tanulmányok során kiderült, hogy a férfiak alapvetően előnyben részesítik a nagy, és fontos a derék-csípő arány, ezért is hódítanak a homokóra alakú nők.

Fotó: iStock.com/LTim

Fotó: iStock.com/LTim

Ám több különálló kutatás is bizonyítja, hogy a férfiaknak a mellekhez való kapcsolata kultúránként is eltér. Más tetszik egy ázsiai férfinak és más egy európainak, de abban mindenki egyetért, hogy a melleket szeretni kell.

Larry Young, az Emory University professzora szerint az erős kötődés oka, már csecsemőkorban kialakul. Az anya-gyermek kapcsolatért felelős folyamat később a párok közti kapcsolatban is megjelenik. Szoptatás alatt a nők mellbimbóinak stimulálása során a csak “szerelmi drognak” nevezett oxitocin szabadul fel, és az anyák emiatt sokkal több figyelmet és törődést tudnak a baba irányába fókuszálni. De később hasonló érzelem alakul ki a férfiak felé is. A mellbimbók izgatása a nők jelentős részénél növeli a szexuális vágyat. Szex közben, a mellek izgatása során ugyanúgy oxitocin szabadul fel, mint szoptatáskor. Ez az a helyzet, amit nem csak a nők, hanem a férfiak is élveznek.

fotó: iStock.com/VasiliiKireev

fotó: iStock.com/VasiliiKireev

Persze, a nagy mellek kedvelése van elterjedve, de olyan ez, mint a szőkék iránti rajongás. Ahány férfi, annyi féle válasz. Van, aki azt szereti, ha épp elfér a tenyerébe, van, aki csak a szilikonra esküszik, és persze azok is szép számmal előfordulnak, akik a „térdig lógót” is kedvelik. Ízlések, de az a jó, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót.