Gyereknevelés

Strandolás a gyerekkel - az úszómellény

Lassan itt a strandszezon, ehhez segítünk a megfelelő eszközt kiválasztani, hogy gyermekedet biztonságban tudhasd a vízben.

Egyre melegszik az idő és az utóbbi évekből arra következtethetünk, hogy a nyár idén is sok napsütést, kánikulát tartogat. A feleségemmel már mi is készülünk strandszezonra és körül is néztünk az egyik sportáruházban, hogy alkalmas eszközt vásároljunk gyermekünknek, aki másfél éves múlt. A választék óriási ilyen eszközökből, ám nehéz a döntés, hogy mi az ideális az utódnak. Úszógumi, karúszó, úszómellény, ezek kombináció, felfújható, szivacs és ki tudja mi még?
Vegyük sorba, hogy mely eszköz mire jók és milyen korú, fejlettségű gyermeknek.

úszómellény1

Úszómellény

Ezt az eszközt akkor ajánlják a szakértők, ha gyermeked, gyermekeid már stabilan megtudják tartani az egyensúlyukat és nem dőlnek előre a vízben, ám úszni még nem tudnak. A mellény remek szolgálatot tehet, ha csónakázni indulnátok, esetleg kajakozni vagy éppen vitorlázni. Úszni is tud vele a gyermek, hiszen fenntartja a vízen, azonban nem akadályozza a mozgásban, mint az úszógumi, viszont vízbeesés esetén is tökéletesen fenntartja a vízfelszínen. A legtöbb ilyen mellény több légkamrából áll, így amennyiben valamelyik kilyukadna, a többi még mindig alkalmas a víz felszínén tartani gyermeked. Általában legkorábban 3 év feletti gyermekeknél alkalmazható.