Stílus

Jól mutat a nőkön is a férfias karóra

Mutasd a karórád, megmondom, ki vagy!

Mindenkinek más eszközei vannak az önkifejezésre, de az általános érvényű igazság, hogy ebben a divat az egyik legfontosabb. Ez alatt a kiegészítőkre is gondolunk, amelyek között a karórák kiemelten fontosak. A 2019-es óratrendek számos lehetőséget adnak arra, hogy olyan darabot válasszunk, amely kifejezi egyedi stílusunkat. A férfiak esetében, akik kevesebb kiegészítőt hordanak, különösen meghatározó az óra szerepe, státuszszimbólumként is funkcionál. A hölgyek pedig gyakran több, különböző stílusú darabot is tartogatnak az ékszeres fiókjukban. Egyértelmű: minden öltözethez hozzáillő karóra kell.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A karórák területén is érvényesülnek a divattrendek, még ha ezekre sokszor kisebb hangsúlyt is fektetünk. A 2019-es irányzatok izgalmas választási lehetőségeket tartogatnak: a rose gold árnyalat népszerűsége töretlen, de sok más, meleg tónus is helyet kap az idei top színek között, így a barna, a bronz és a borostyán is. Ezek mellett a pasztellszínek és a neonos árnyalatok is rendkívül dominánsak a szezonban. Ezen a területen is hódít a retro láz, a digitális kijelzős órák reneszánszukat élik. De a sportos vonal is megjelenik férfiaknál és nőknél egyaránt. Sőt, itt is teret kap az idén nagyon divatos androgün irányzat: a férfias karóra trendi a hölgyeknél is.

Izgalmas díszítések

A különböző kristályokkal díszített darabok már egy ideje hódítanak, de ha az igazán nőies karórák rajongója vagy, akkor íme, pár izgalmas darab az aktuális trendek jegyében. A csiszolt üvegű számlap és az egységes rose gold szín nyerő választás lehet. Férfiaknak a maszkulin, masszív, kivitelében egyáltalán nem visszafogott karórák kölcsönöznek figyelemfelkeltő megjelenést.

Michael Kors (Fashiondays.hu)

Michael Kors (Fashiondays.hu)

Személyre szabható megoldások

Vásárolhatunk több különböző karórát, hogy minden alkalomra legyen a tarsolyunkban az adott öltözékünkhöz illő variáció, de az is jó megoldás, ha egyetlen időtálló és mindenhez illő, univerzális darabba ruházunk be. Létezik azonban egy harmadik út is, hiszen a tervezők élénk fantáziájának köszönhetően ma már rendelkezésünkre állnak szuper, személyre szabható megoldások a karóradivatban is. A különböző cserélhető pántok és díszítések lehetőséget kínálnak arra, hogy könnyen az aktuális hangulatunkhoz, alkalomhoz passzoló kiegészítőt kreáljunk a karóránkból.

Michael Kors (Fashiondays.hu)

Michael Kors (Fashiondays.hu)

2019 kedvencei: a sportos és a neon

Az idei óratrendek kétségtelenül leglátványosabb vonulata a sportos, akár neonszínekben érkező karórák újjászületése. Találunk köztük uniszex fazonokat is, ezek formalilag általában egyszerűek, áramvonalasak, mert elsősorban harsány színeikkel hívják fel magukra a figyelmet. Vidám tavaszi és nyári szettjeinkhez választhatunk akár igazán extrém kinézetű neoncsodákat is, de az ilyen feltűnű kiegészítőknél ügyelni kell arra, hogy az öltözékünk visszafogottabb legyen, mert két extrém dolog kiüti egymást.

Police (Fashiondays.hu)

Police (Fashiondays.hu)

Klasszikus, letisztult formák – az örök kedvencek

A letisztult, minimális díszítéssel rendelkező, klasszikus formájú karórák örök kedvencek, mert gyakorlatilag bármilyen stílusú és színű öltözékhez illenek. Akár fekete, fehér, ezüst vagy arany színben választod, állandó darabja lesz a kelléktáradnak. Akik nem szeretnek a karórákkal kísérletezni és inkább egy minőségi, időtálló darabra voksolnak, azok válogassanak bátran ezek közül a megoldások közül. Hiszen évtizedek múlva is megállják a helyüket és bármihez, bátran viselhetjük őket, legyen szó elegáns megjelenést kívánó különleges alkalmakról vagy az egyszerű hétköznapokról.

Tommy Hilfiger (Fashiondays.hu)

Tommy Hilfiger (Fashiondays.hu)

Out of the box: a megszokotton túl

Azoknak, akik szívesen kísérleteznek a merészebb divattrendekkel, szuper lehetőségeket tartogat a 2019-es év. Ki mondta, hogy egy férfi karóra nem lehet különleges? Az egyedi matt strasszoknak köszönhetően igazán izgalmas összhatás érhető el. A női karórák területén pedig gyakorlatilag végtelen a lehetőségek tárháza: gyöngyök, csillámok, újszerű díszítések, izgalmas minták színesítik a palettát, érdemes körülnézni a szoktatlanabb darabok között is.

Michael Kors (Fashiondays.hu)

Michael Kors (Fashiondays.hu)

Fashion Days-tipp:

A karóra az egyik legklasszabb kiegészítő, ami csak létezik, mert egyszerre esztétikus, divatos és praktikus, de amennyit tud emelni a megjelenésünkön, pont annyit tud rontani is rajta, ha az öltözékünkhöz nem illő darabot választunk. Különösen érvényes ez az alkalmi megjelenésre: a leggyönyörűbb estélyit és legelegánsabb öltönyt is agyoncsaphatja a rossz óraválasztás. Ezért érdemes beszerezni egy diszkrét, elegáns darabot olyan fémszínben, ami illik az ékszereinkhez. Így minden különleges alkalomnál lesz a tarsolyunkban egy tökéletes kiegészítő.