Te + Én

Így építsd újra az összetört szíved

Bármennyire is fáj, hidd el, hogy idővel jobb lesz. Ha már ott tartasz, hogy ezt te magad is tudod, akkor még mindig van egy probléma: mi lesz az összetört szíveddel? Eláruljuk, van megoldást.

Nehezen hitted el, hogy lesz nap, amikor nem sírással és fájdalommal ébredsz a szakítás után? De látod, eljön ez a pillanat is. A legigazabb közhely, hogy az idő minden sebet begyógyít. Mert tényleg csak idő kérdése, hogy távolodj a fájdalomtól, az egykor szeretett férfitól, az emlékektől. És eljön az a nap is, amikor újra kész leszel arra, hogy szeress, és engedd, hogy szeressenek.

Fotó: iStock.com/strekozza77

Fotó: iStock.com/strekozza77

Az összetört szíved legnagyobb segítsége, ha visszanyered az önbizalmad. Szakítás után ez az egyik legnagyobb feladat. Ha kell, mindennap állj be a tükör elé, és mondogasd, hogy mit lehet szeretni rajtad, benned. Menj el futni, sportolj, mozogj. És olvass valami lélekbulvár könyvet, amiből erőt nyersz. Nézz szembe azzal, hogy hol hibáztál a kapcsolatban, és ami akkor rosszul működött, a következőben próbáld kijavítani.

De nem kell ennyire előre szaladnod, mert élvezheted azt is, hogy végre kicsit egyedül vagy. Nem magányosan, csak épp társ nélkül. Menj el a barátaiddal szórakozni, beszélgessetek egy jót egy pohár bor mellett, vagy épp kiránduljatok a közeli erdőben. Vegyél pár új ruhát, és igen, ülj be egyedül egy étterembe, vagy egy kávézóba. Ne foglalkozz azzal, hogy ki, mit gondol. Azt nézd, hogy te, hogy érzed magad. Az egyedüllét csak elsőre tűnik ijesztőnek, de képzeld csak el, mennyi új dolgot megtudhatsz így magadról.

unsplash.com/Andrew Avdeev

unsplash.com/Andrew Avdeev

És a legfontosabb: ne utáld a szerelmet! Ne fordítsd el a fejed, ha az utcán csókolózó párt látsz, ne kapcsold el a tévét, ha romantikus film megy benne. Nézz szembe vele, hogy a szerelem van, és alapvetően jó dolognak számít. Gondolj arra, hogy hamarosan neked is részed lesz benne, és nyisd meg hozzá a szíved.