Csillagok

Újabb csúcsot döntött a Bohém rapszódia

A Queen együttes frontemberéről, Freddie Mercuryről szóló film elérte azt, ami még egyik ilyen filmnek sem sikerült. Minden idők legnagyobb bevételét produkálta a zenés életrajzi alkotások közül.

Az Oscar-díjas Bohém rapszódia amerikai-brit koprodukcióban készült el 2018 őszén. A forgatás 2017 szeptemberében kezdődött Londonban Bryan Singer irányításával. A forgatás 2018 januárjában fejeződött be. A film világpremierjét pedig tavaly október 23-án tartották Londonban. December 9-ig több mint 596 millió dollár bevételt hozott, és a zenés életrajzi film műfajában a valaha volt legsikeresebb alkotás, megelőzve a 2015-ben bemutatott Straight Outta Compton című filmet. A kasszasiker tovább fokozódott, mert április 14-ig világszerte több mint 900 millió dollárért, vagyis 255 milliárd forintért váltottak rá jegyet a nézők.

Rami Malek amerikai színész a legjobb férfi főszereplőnek, Olivia Colman brit színésznő a legjobb női főszereplőnek, Regina King és Mahershala Ali amerikai színész (b-j) a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjjal a kezében a 91. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. február 24-én. Malek a Bohém rapszódia, Colman A kedvenc, King a Ha a Beale utca beszélni tudna, Ali pedig a Zöld könyv című filmben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést. MTI/EPA/Etienne Laurent

Rami Malek amerikai színész a legjobb férfi főszereplőnek, Olivia Colman brit színésznő a legjobb női főszereplőnek, Regina King és Mahershala Ali amerikai színész (b-j) a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjjal a kezében a 91. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. február 24-én. Malek a Bohém rapszódia, Colman A kedvenc, King a Ha a Beale utca beszélni tudna, Ali pedig a Zöld könyv című filmben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést.
MTI/EPA/Etienne Laurent

A szakma részéről a film történetvezetését sok kritika érte. Az eseményeknek gyakran a valóságtól eltérő bemutatása, valamint Mercury életének és szexualitásának ábrázolása miatt, azonban dicsérték Rami Malek alakítását és a zenei rendezést.A filmet két Golden Globe-díjra is jelölték, a legjobb filmdráma és a legjobb drámai színész kategóriában; mindkettőt elnyerte. Öt Oscar-díjra jelölték, melyből négyet kapott meg, köztük a legjobb férfi főszereplőnek járót. És, hát a közönség rajong érte, több mint fél évvel a bemutató után is.

Fotó: iStock.com/Aerial-motion

Fotó: iStock.com/Aerial-motion

Jó zenék, drámai fordulatok, és Freddie Mercury nem mindennapi karaktere a közönséget meggyőzte. A Bohém rapszódia most már a 20th Century Fox negyedik legnagyobb sikere Észak-Amerikában az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Baljós árnyak után.