Otthon

Te is utálsz leégett lábost sikálni? Meg hűtőt pucolni? Meg hagymát vágni?

Ez többé nem lesz gond, ha ismersz néhány egyszerű titkot.

shutterstock_384828805

Nem csíp a hagyma

Nem szeretsz hagymát vágni? Természetes, hiszen a hagyma csíp. De van egy jó hírünk. Nem fogod megkönnyezni a szeletelést, ha a hagymát hideg helyen tartod. Esetleg jól záródó edényben, a hűtőszekrényben, vagy felszeletelés előtt néhány percre beteszed a mélyhűtőbe.

Nem párásodik be a tükör

Bosszankodtál már amiatt, hogy reggel sminkelni szeretnél, de túl párás a fürdőszobai tükör? Nos, egyszerűen tehetsz ellene. A fürdőszobai tükör nem párásodik, s kevesebb gőz képződik a fürdőszobában, ha mielőtt a meleg víz csapját megnyitod, ujjnyi hideg vizet engedsz a fürdőkádba.

shutterstock_395112175
Ha odaégettük a húst

A leégett lábas tisztításához nem kell más csak só és víz. A leégett ételmaradék egyszerűen eltávolíthatjuk, ha a fazékba sós vizet öntünk és egy ideig benne hagyjuk, vagy a sós vizet gyorsan felforraljuk, és a fazekat azután hideg vízzel kiöblítjük.

A hűtő egyszerű, olcsó tisztítása

A hűtőszekrény leolvasztásakor sok fáradságot takaríthatunk meg, ha az aljára frottírkendőt teszünk, amely felszívja a lecsöpögő vizet. Kevesebbet kell takarítanunk és ételeink is frissebbek maradnak, ha frizsiderünket rendszeres időközönként ecetes vízzel kitöröljük.