Otthon

Az életeden átrobogó kalandok eszköze

Nálunk a magabiztos női függetlenség szimbóluma

A Vespa nem egyszerűen egy robogó, hanem a kaland jelképe is. A naponta megélhető, emberi léptékű kalandé, amely nem kíván semmi komoly előkészületet, nagy elhatározást, csak egy kis kedvet és rugalmasságot.

shutterstock_494836945_resize

A háború utáni olasz újjáépítés mindenki számára elérhető közlekedési eszköze később divatcikk lett, kínálták nőknek, aztán újra férfiaknak, végül mindenkinek mindenhol.

A világ rá is kapott, és az olasz utcák máig jellegzetes robogója feltűnt Londonban, Amerikában és letarolta Ázsiát.

A tudatos, következetes és szigorúan betartott marketing politika meghozta eredményeit. Tudtad például, hogy a híres Római vakáció című Audrey Hepburn – Gregory Peck filmben kikötés volt, hogy minden utcajelenetben szerepeljen egy Vespa?

02_ahgp

Nekem még nem volt, de nagyon szeretnék. Egyelőre ott tartok, hogy gyűjtök rá. Mert, tartja az értékét, nem lehet egy kabátgombért hozzájutni.

Szeretném, ha nyáron, június 6. és 9. között valamikor, én is ott lehetnék Zánkán, ahol a vespások világtalákozóját rendezik. Biztosan akad ott majd egy-két őrült, sajátos figura. Nem hiszem, hogy ami olasz, ami Vespa, ami nyár és Zánka unalmas lehet.

Gianni – ahogy mi ismerjük Gianni Anionit – a Vespa World Days 2019 magyarországi arca.

Ha mégsem jönne össze a vásárlás addig, kérlek, nyugtass meg, hogy az utas is vespásnak számít.

Akkor, találkozunk, ott leszel te is?