Egyéb

Útmutató a Tokaji borvidékhez

Már kapható a Tokaj Kalauz 2019-es kiadása, amely világhírű tokaji borok szülőhelyét mutatja be az olvasónak magyarul és angolul.

Ha éppen úgy döntenél, hogy ellátogatsz hazánk leghíresebb borvidékére, ezt a kiadványt neked találták ki. A Tokaj Kalauzt a Tokaj-Hegyaljai borvidék amolyan Michelin -kalauzaként értelmezhető. A borok értékelését maga a szerző, Ripka Gergely végzi. Minden borászat, akinél már megszületett a minőség vagy az arra irányuló egyértelmű törekvés, helyet kaphat a kötetben.

A 2019-es, harmadik kiadásban 120 ilyen borászatot mutat be a szerző. De nem csak a környék borait, borkészítőit ismerheted meg a kalauzból, hanem gasztronómiai műhelyeket, éttermeket, szálláshelyeket is találhatsz benne. Sőt, rendezvénytippekkel is szolgál számodra a kézikönyv.

Fotó: Szmodits Balázs

A kiadvány szerzője, Ripka Gergely. Fotó: Szmodits Balázs

„Szeretném úgy bemutatni ezt a borvidéket, hogy a lehető legkedvesebb, legvonzóbb, legizgalmasabb arcát mutassa meg az olvasónak. Simán el lehet tölteni itt egy hosszú hétvégét, tele izgalmas programokkal: van víz, hegy, vár, bor, gasztronómia, rendezvények. Szeretném, ha az emberek szívében megszületne a vágy, hogy újra és újra ellátogassanak Tokaj-Hegyaljára” – magyarázta a kalauz írója.

tokaj.kalauz2

„Tokaj-Hegyalja a világ első számú édes boros borvidéke – hihetetlen történelmi gazdasággal, fantasztikus termőhelyi adottságokkal, elképesztő borminőségekkel, amiket nemzetközi eredményekkel is alá lehet támasztani. A magyar bor ugyan még nem referencia, de Tokaj lehetne a mozdony, ami behúzza ezt a vonatot a nemzetközi élvonalba. Tokaj-Hegyaljában minden megvan, amitől a világ meghatározó borvidéke lehet” – fogalmazott a könyv szerzője.