Kultúra

Egy francia komédia, ami szembesít a gyarlósággal

Május 17-én a Belvárosi Színházban, majd egy nappal később Veresegyházán tartja legújabb darabjának bemutatóját a Veres 1 Színház. A Hogyan nevezzelek? komédiáját Schlanger András rendezi.

Ez a kortárs francia vígjáték nem véletlenül vonz nagyszámú, lelkes közönséget. Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière: Hogyan nevezzelek? című műve szórakoztató, jó humorral és kedélyesen szembesít az apró emberi gyarlóságokkal, emellett igazi, filozófiai kérdéseket is feszeget. A komédia filmváltozata 2012-ben két César-díjat is besöpört, és az egyik legsikeresebb francia film lett.

Az előadás plakátja

Az előadás plakátja

Kellemes családi-baráti vacsora egy párizsi lakás nappalijában. A házigazda tanár házaspár, Pierre és Élisabeth, az asszony luxusingatlan-ügynök bátyja, Vincent és annak bájos várandós felesége, Anne, valamint egy gyerekkori barát, a harsonás Claude. A történet szerint Vincent és Anne gyermeket várnak. Az est jó hangulata egészen addig tart, amíg szóba nem kerül, hogy hogyan fogják szólítani a jövevényt, a választott név ugyanis komoly feszültségeket okoz a társaság tagjai számára, és olyan titkokra derül fény, hogy garantáltan, mindenkinek leesik az álla.

Az előadás főszereplői: Verebes Linda, Kálid Artúr, Pál Tamás, Simon Kornél és Molnár Gyöngyi, akik ígérik: ez bizony szórakozás lesz!