Gyereknevelés

A szülők ötöde elvárja a fejlesztést is a nyári táborokban

Hazánkban ma már minden ötödik táborban kiemelt fontosságú a készségfejlesztés.

A nyári tábor minden gyereknek meghatározó élmény, így oda kell figyelni annak kiválasztására. A fő szempont az legyen, hogy gyermeked akarjon oda menni, mert egyáltalán nem biztos, hogy ami neked tetszik, az neki is fog.

A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól, így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt. Minden ötödik táborban kiemelt fontosságú a készségfejlesztés.

A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője, Tóth Béla elmondta, hogy a táborok választásakor a szülők közel 20 százaléka már nem csak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, ennél többet szeretnének kapni a táborhéttől. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén.

nyáritábor2

A gyermekek lelki egészsége is egyre fontosabb a szülőknek. Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál – avat be minket a portál vezetője. Nagy hangsúlyt kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél.

nyáritábor3