Te + Én

Alvópózod árulkodik a kapcsolatodról

A testbeszéded elárul, még alvás közben is. Tudatosan lehet, hogy mást mutatsz a párod felé, de éjszaka, amikor elalszol, kiderül az igazság. Eláruljuk a pózok titkát.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Patti Wood testbeszéd-szakértő szerint, mivel a tudatalattid befolyásolja, milyen pozíciót veszel fel alvás közben, ezért az alvó testbeszéd a partnered felé hihetetlenül pontos képet tud adni arról, mi is a helyzet jelenleg a párkapcsolatodban. Konkrét példákon keresztül, ha mondjuk a klasszikus kifli pózban alszotok, és te vagy a „kiskifli”, akkor egyszerre jelzi a tested a bizalmat és az intimitást. Viszont, ha te vagy a „nagykifli”, akkor inkább magadhoz akarod láncolni a férfit, mintsem behódolj.

A háton fekvő alvópózok is alapvetően magabiztosságot és önbizalmat jelentenek. A férfinél ez az átkaroló, mellkasra húzó póz erőt és védelmet sugall a nő felé, míg a ráhajló nő magzatpóza azt jelenti, hogy védelemre, oltalomra vágyik.

A hason alvás viszont figyelmeztető jel is lehet, hogy ideges vagy, kiszolgáltatottnak érzed magad vagy szexuálisan nem bízol a partneredben – állítja Wood. Ám az is érdekes, ha az ágy két szélén fekszetek. Azt jelzi, hogy mind a ketten a függetlenségre vágytok, vagy még nagyon őrzitek ennek látszatát. Ha egymásnak háttal alszotok úgy, hogy mégis összeér valamelyik testrészetek, akkor ez egy erős párkapcsolatot jelez, tisztelitek egymást, de függtök is egymástól, pont annyira, ami ideális.

A legérdekesebb, ha arccal egymás felé fordulva alszotok. A szakértők szerint ez annak a jele, hogy tudat alatt szeretnétek egymás szemébe nézni, és elmondani valamit, amire ébren képtelenek vagytok.