Konyha

Mindent a kávéról (Kávégép kisokos)

Legutóbb a presszógépek fajtáit vettük sorra, most arra hívjuk fel a figyelmedet, hogy mire kell figyelned egy adott gép esetében.

Ha sikerül eldöntened, hogy karos presszógépet, félautomatát vagy automata kávégépet vásárolj, azért néhány dolgot még feltétlenül tudnod kell. Az első amit nézz meg jól a kiválasztott gépen, hogy mennyire gyakorlatias, használható. Például a kedvenc bögrédet el tudod e helyezni rajta. Fontos a formája, a mérete és a színe is, hiszen lehet, hogy totál elüt a konyhád stílusától, ez sokakat zavarhat. Manapság gyakoriak a dizájnos külsejű, futurisztikus megjelenésű gépek, ám fogd meg, vizsgáld meg a gépet, hogy elég tartósnak, stabilnak érzed-e. A jobb minőségű gépek fémből vannak, nem pedig műanyagból. Gondolja arra, hogy gyakran fogod használni, így bírnia kell a strapát. Egy jó kávégép olyan, akár egy pasi, aki megbízható és mindig megajándékoz valami finommal.

kávékult1

A gép nyomása 9 bar legyen, ez a presszógépek sztenderje, ennyi szükséges a jó kávé elkészítéséhez. Ugyanilyen fontos a hőmérséklet 90-96°C fok szükséges a jó kávéhoz, ha állítható a hőmérséklet nem gond, de ha nem ellenőrizd a gép leírásánál, hogy mennyi ez az érték. Igazán finom tejhabot csak úgy készíthetsz, ha a gőzkart tudod a készüléken szabályozni, ezért az ajánljuk, hogy olyan gépet vegyél, ahol ezt megtudod tenni.