Életmód

Bombát hatástalanít a rendőrség szóvivője

Gál Kristóf alezredes és kollegái már-már akciófilmbe illő jelenetek segítségével hívják fel a figyelmet az ittas vezetés veszélyességére.

A közúti ellenőrzések során az alkoholszondák tavaly Magyarországon 27 801 esetben jeleztek ittasságot – közölte a rendőrség. Úgy fogalmaztak, vehetjük úgy, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét  a közutakon. Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni a forgalomból, ha mindig mindenkit megállítanának, ami nyilvánvalóan a forgalom a lebénulását eredményezné – hívta fel a figyelmet a rendőrség, amelynek új videója – amiben szerepet kap Gál Kristóf alezredes-szóvivő is – a járművezetők, hozzátartozóik és barátaik figyelmét akarja felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet.

 

Az ittas állapotban közlekedők tavaly 1425 balesetet okoztak, ami az összes közúti közlekedési baleset több, mint 8 százalékát tette ki. Az ittasan okozott balesetek 55 százalékáért a személygépkocsi-vezetők, 23 százalékáért a kerékpárosok voltak felelősek. A balesetek mindössze nyolc százalékát okozzák teherautó- és buszvezetők.Összességében tavaly augusztusában 31-gyel, egész évben pedig néggyel többen haltak meg közúti balesetben, mint az azt megelőző évben.

Szót érdemel talán az is, hogy az utóbbi időben látványos és nem ritkán vicces videókkal kampányol egy-egy fontos cél érdekébena rendőrség, sőt, még a büntetés-végrehajtás is. Ha valaki nem látta még, az mindenképpen nézze meg a rendőrségi szóvivő egy másik „fellépését” (jóval prózaibb felütéssel):

 

 

…de a Nagy Norina főtörzsőrmester neve által fémjelzett Norina rabul ejt című sorozat is tartogat derűs perceket…