Konyha

Egy jó leves a hűvös tavaszi vasárnapra

Ha lehetséges szezonális, hazai alapanyagok használatára biztatlak, ám olykor magam is kivételt teszek.

A borús és a hűvös idő bent fogja az embert az otthonában, ám ilyenkor nyugodtan főzőcskézhetsz. Nekem ekkor esnek a legjobban a levesek, ezek közül is az egyik favoritom, a brokkoli krémleves. Kevés dolog kell hozzá és rövid alatt elkészíthető.

Brokkoli krémleves

Hozzávalók (családi adaghoz):

alaplé (húsleves)
1 kg brokkoli
tejszín (magas zsírtartalmú)
vaj
vöröshagyma
fokhagyma

bors

brokkolileves1

Elkészítés:

Párold puhára a vajon a fokhagymát és a hagymát, majd add hozzá a már megmosott brokkoli rózsákat, és az alaplevet is. Ízlés szerint sózd, borsozd, és hagyd párolódni körülbelül 20-25 percig. Ha már megpuhult a brokkoli leveheted a tűzről az edényt, pár darab brokkolirózsát kivehetsz, amivel később a levest díszítheted tálaláskor. Az edényben maradt brokkolit botmixerrel pürésítsd, ezután újra kell melegítened, hozzáadnod a tejszínt és pár percig forralnod. Ezután már csak tálalnod kell.