Konyha

Borbás Marcsi szakácskönyve - A húsvéti sonka

Hazánk első számú gasztronómiai háziasszonya stílusosan a húsvéti ünnepkörre készülve, Ruprecht László séffel megmutatja, miként marad szaftos ez a füstölt finomság, és az is kiderül, hogyan készíthetsz új, ünnepi fogásokat a sonka felhasználásával.

Múlt héten Marcsi maga mögött hagyva a halas ételeket nemzetünk egyik igazi egyedi ételére, desszertjére helyezte a hangsúlyt és hájas tésztát készített. A leveles tészták mumusának nevezte a hájas tésztát, melyet sajnos egyre ritkábban készítenek, ugyanis sokáig készül, de ahogy Marcsi fogalmazta, igazi kardió munka és az eredmény mindenért kárpótolja az embert. Emellett Fekete Gergő az Artizán pékség vezetője mutatott egy két új fogást, trükköt a műsorvezető nőnek a leveles tészta frontján.

A múlt heti adás receptjei:

borbásmarcsi.szk.levelestészta

A húsvéti asztal elengedhetetlen fogása a főtt sonka. Marcsi és vendége, Ruprecht László megmutatják, miként marad szaftos ez a füstölt finomság, és az is kiderül, hogyan készíthetsz új ünnepi fogásokat sonka felhasználásával, mindezt 17.25-től (2019. 04. 14) a Duna Televízió műsorán megtekintheted.