Stílus

Kiállítás mutatja be a futurista formák úttörőjének munkásságát

Gigantikus retrospektív kiállítást szentel Pierre Cardin francia divattervező munkásságának a New York-i Brooklyn Museum. A Pierre Cardin: Future Fashion című tárlat júliusban, a Holdra szállás 50. évfordulóján nyílik, tekintettel arra, hogy a francia sztárdizájner a futurista formák úttörőjének számít, rajong az űr- és a jövőkutatásért.

A július 20-án nyíló kiállításon több mint 170 tárgyat mutatnak az 1950-es évektől napjainkig, ruhákon kívül kiegészítőket, fotókat és videókat is – csupa olyasmit, ami bemutatja, milyen nagy hatást gyakorolt Cardin művészete a divatra és a formatervezésre.

Párizs, 2014. november 13. A párizsi Pierre Cardin Múzeum a megnyitásakor, 2014. november 13-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)

A párizsi Pierre Cardin Múzeum a megnyitásakor, 2014. november 13-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Előremutató divatszemlélete és vállalatvezetési stílusa egyre újabb irányzatokat és munkamódszereket eredményezett, Pierre Cardin nemzedékének egyik legbefolyásosabb tervezője lett – mondta róla Anne Pasternak, a brooklyni múzeum igazgatója.

Párizs, 2014. november 13. Pierre Cardin francia divattervező a Pierre Cardin Evolution Boutique előtt, Párizsban, a Pierre Cardin Múzeum megnyitásán 2014. november 13-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Pierre Cardin francia divattervező a Pierre Cardin Evolution Boutique előtt, Párizsban, a Pierre Cardin Múzeum megnyitásán 2014. november 13-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)

A 96 éves Pierre Cardin jelenleg is aktív, a francia Riviérán él, még mindig ő felügyeli a nevét viselő divatház alkotóközösségeinek munkáját.