Konyha

Tematikus gasztronómiai hetek a Budapesti Tavaszi Vásáron

Magas minőségű kézműves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várja a látogatókat idén is a Budapesti Tavaszi Vásár.

A Vörösmarty tér felújítása miatt az idei vásár négy helyszínen várja a látogatókat, a Fővám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón. A kézművesek pavilonjaiban a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó ételekkel, fogásokkal találkozhatsz a rendezvényen a vendéglátósnál. A tematikus gasztrohetek kínálatában ezen a héten a medvehagymás ételek kapják a főszerepet, hétfőtől a húsvéti kalács jegyében telik a hét, az ünnep után pedig bárányhúsból készült tradicionális ételeket lehet kóstolni a piték, tészták és hagyományos magyar ételek mellett.

Vendégek a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Fesztivál egyik helyszínén, a belvárosi Városháza parkban. MTI/Mohai Balázs

Vendégek a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Fesztivál egyik helyszínén, a belvárosi Városháza parkban. MTI/Mohai Balázs

A Duna-korzón felállított színpadon koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptáncos műsorokkal találkozhatsz, húsvét ideje alatt pedig a tojásfestők, tojáscsipkézők és -patkolók mutatják be mesterségüket. A színpadon kiemelt szerep jut a fővárosi művészeti iskolák fiatal tehetségeinek is: a Rajkó-Talentum Művészeti Iskola és a Pesterzsébeti Közigazgatási Szakgimnázium tánccsoportja, valamint a Fővárosi Önkormányzat által támogatott Iskolakapun kívül elnevezésű tehetségprogram diákjai is fellépnek.