Szerelem

Jógával jobb lesz a szex

Nemrég arról számoltunk be, hogy a meditáció segíti a jobb szexuális élmény elérést, de ugyanez igaz a jógára is. Segít egyensúlyba hozni a testet, a lelket és a szellemet, ami jót tesz a szexnek is.

A jóga segít, hogy jobban megéld a pillanatot. Mint minden mozgásforma ez is alakítja a testedet, ezzel pedig eléred azt, hogy jobban nézz ki, és nagyobb önbizalmad legyen. De nem csak ezen múlik, hiszen akkor a futást, úszást, kerékpározást is ajánlhatnánk. A jóga a testedet is úgy befolyásolja, hogy élvezetesebb lesz tőle a szex.

Fotó: iStock.com/Poike

Fotó: iStock.com/Poike

Az egyik hatásos gyakorlat a kobra póz. Segít energetizálódni, javítja az állóképességed, és a szeretet illetve a szexualitás energiáit így magadba tudod szívni. Ha nyújtott lábbal hasra fordulsz, a tenyereidet magad mellé teszed a földre deréktájékon, majd kihúzod magad úgy, hogy a mellkasodat kidomborítod, és egyenesen tartod a fejed a leghatásosabb gyakorlatot fogod végezni a jó szexért.

Ha görcsösebb, vagy merevebb vagy, akkor a zárt háromszög pózt is próbáld ki. Ez éppen arra szolgál, hogy újra meg tudj nyílni, kinyitja a csípőd és megnyitja a gyökércsakrádat. A sas póz kimondottan a nők számára előnyös, hiszen leginkább a méhnyakra, egészen pontosan ennek vérellátására hat jótékonyan. A pózt legalább egy percig tarts ki.

unsplash.com/theformfitness

unsplash.com/theformfitness

A macska póz gyakorlattal pedig erősítheted a Kegel-izmokat, így amellett, hogy növeli a hajlékonyságodat, a nagyobb orgazmust is el tudod érni. Mindegyik póznál fontos, hogy egy percig legyen meg, ha lábat kell cserélni azt se hagyd ki, és ha minél többet gyakorlod, akkor törekedj arra, hogy egyre hosszabb ideig tartsd meg a pózokat. Az eredményességedet pedig akár már első este is tesztelheted.